Пятница, 19.04.2024, 02:48
Приветствую Вас Гость | RSS

ФК "Кристалл" Херсон
Меню сайта
Следующий матч
lorem
Предыдущий матч
lorem
Турнирная таблица
Команда И О
1"Оболонь-Бровар" Київ1535
2"Черкаський Дніпро" Черкаси1634
3"Кремінь" Кременчук1530
4"Реал Фарма" Овідіополь1629
5ФК"Кристал" Херсон1621
6"Скала" Стрий1519
7"Шахтар-3" Донецьк1613
8"Арсенал-Київщина" Біла Церква1613
9"Енергія НК" Нова Каховка1612
10"Макіїввугілля" Макїівка1510
 8 ЛИСТОПАДА 2014
Форма входа
Календарь
«  Январь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 1944
Друзья сайта
  • Управление молодёжи и спорта г. Херсон
  • Кафе "Спорт"
  • Херсонская областная федерация футбола
  • Отель "Фортеця"
  • Спортивні новини Херсонщини
  • Клуб активного відпочинку "Адреналін" (KAVA)
  • ХК "Днепр" Херсон
  • "Кристалл" в Твиттере
  • Український футбол
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Главная » 2013 » Январь » 24 » Экскурс в историю. "Кристалл" Херсон - "Металлист" Харьков.
    18:10
    Экскурс в историю. "Кристалл" Херсон - "Металлист" Харьков.

    1976 год. 38-39-й чемпионат СССР. Вторая лига. Шестая зона.

    1 июня 1976.

    "Кристалл" Херсон - "Металлист" Харьков 0:0

    отчёт из газеты "Вечерний Харьков"

    Футболісти харківського „Металіста” після успішного проведення чотирьох ігор вдома, виїхали на три зустрічи в ролі лідера. Правда, найближчий суперник наших земляків по турнірній таблиці криворизький „Кривбас”, учора був вільний від гри. Тому харків`яни прекрасно розуміли, що виступити в гостях у Херсоні треба якомога краще. Тим паче, що „Кристал” після чергового виїздного турне привіз додому тільки два очка з шести можливих.
    Обидві команди розпочали матч дещо нервово. Тому в перші 20 хвилин у господарів поля і гостей не було чіткого малюнка в атаці. Поступово гра дещо вирівнюється, але харків`яни завдяки рухливості, точності у передачах м`яча виглядають на полі значно краще,ніж херсонці. Та все ж „розпечатати” ворота Балашова і Удовенка в першій половині тайму жодній з команд так і не вдається. Після перерви „Металіст” посилив натиск на ворота „Кристалу”. І в одній з контратак до нападу підключився Георгієв, сильний удар якого парирував голкіпер господарів поля. І потім харків`яни мали не одну можливість для нанесення удару по воротах. Але самовіддано діяла оборона й воротар хозяїв поля. Кінцівка матчу пройшла з перевагою херсонців, та забити м`яч у ворота Удовенка їм теж не вдалося. Отже нульова нічия.


    18 сентября 1976.

    "Металлист" Харьков - "Кристалл" Херсон (1:1) 1:1

    Голы: 1:0 Лябик (5), 1:1 Андриевский (?)

    отчёт из газеты "Вечерний Харьков"

    Харків`яни, які тривалий час лідирували в турнірний таблиці, сьогодні змушені „задовольнятися” поки що другим місцем. Причому в передній лінії відсутність через травми Р. Шподарунка і В. Лінке, все ж таки позначається на грі команди.

    Вже на 5-й хвилині матчу В. Лябик, одержавши м`яч, метрів з 35-ти гарматним ударом посилає його в ліву „дев`ятку”. Голкіпер В. Балашов був безсилим у такий несподіваной для нього ситуації. Але те що „Металіст” повів у рахунку, не злякало гстей. Свої контратаки вони будують в основному лівим флангом, де до нападу часто підключається їх капітан О. Черненко. Гості двічи створюють небезпечне становище у воріт О. Житника, але впевнено грає оборона. Потім „Кристал” тричі підряд подає кутові. В одному з них херсонці ледве не вирівняли становище, коли О. Житник проскочив мимо м`яча і захисник О. Косолапов, поруч з яким вже чергував Л. Солобуда, не дав суперникові нанести прицільний удар.

    Після цього з боку харків`ян послідувала блискавична контратака. В, Лябик, обвівши двох гравців, помітив, що на ударную позицію вийшов Ю. Цимбалюк, — точна передача на лівий фланг, — і кращий бомбардир нашої команди посилає м`яч головою не в пусті ворота, а... в перекладину. Херсонці, стримавши натиск харків`ян, окремими випадами все ж намагаються збити темп. Врешті це їм вдається. Провівши стримку контратаку і використавши неузгодженість воротаря О. Житника і захисника О. Лисенка, В. Андрієвському вдається зробити рахунок нічийним. Буквально через хвилину в подібному становищі опиняються гості, але удар О. Шопіна прийшовся в ноги захисника херсонців. Поступово гра втрачає свою видовищність. Дії гравці обох команд мають дещо сумбурний характер. Правда, за три хвилини до перерви Ю. Цимбалюк міг знову вивести свою команду вперед, та переможцем в цій дуелі вийшов В. Балашов. У першому таймі травми зазнав В. Лябик, його відсутність, безперечно, позначилась на грі команди після перерви. Її атаки стали менш гострими. Врахувавши, що господарі поля добре використовували фланги, старший тренер „Кристала” Є. Лемешко зміцнює оборону і дає настанову — щільно опікати суперника. Це одразу стало помітно на полі. Гості не давали змоги нашим землякам діяти комбінаційно і гра втратила усякий інтерес. Матч деякий час нагадував гру у „пінг-понг”. Правда, Ю Цимбалюк докладав немало зусиль, щоб активізувати дії своїх товаришів, але вони так і не були підтримані. Харківяни, поспішаючи, почали припускати браку в передачах і обробці м`яча, а це, в свою чергу, дало змогу гостям діяти впевненіше . І за кілька хвилин до фінального свистка одна з контратак херсонців ледве не закінчилась взяттям воріт наших земляків.

    І останнє. Доки численні любителі футболу будуть прислухатись до якогось незрозумілого булькотіння, що ллється із репродукторів, встановлених на стадіоні. Сподіваємось, що редакція газети, нарешті, одержить відповідь з цього приводу від директора стадіону Г. С. Ширяєва.

    Просмотров: 842 | Добавил: dimondino | Рейтинг: 3.0/2
    Всего комментариев: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]
    ФК "Кристалл" Херсон © 2024Создать бесплатный сайт с uCoz