Четверг, 28.03.2024, 12:46
Приветствую Вас Гость | RSS

ФК "Кристалл" Херсон
Меню сайта
Следующий матч
lorem
Предыдущий матч
lorem
Турнирная таблица
Команда И О
1"Оболонь-Бровар" Київ1535
2"Черкаський Дніпро" Черкаси1634
3"Кремінь" Кременчук1530
4"Реал Фарма" Овідіополь1629
5ФК"Кристал" Херсон1621
6"Скала" Стрий1519
7"Шахтар-3" Донецьк1613
8"Арсенал-Київщина" Біла Церква1613
9"Енергія НК" Нова Каховка1612
10"Макіїввугілля" Макїівка1510
 8 ЛИСТОПАДА 2014
Форма входа
Календарь
«  Август 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 1944
Друзья сайта
  • Управление молодёжи и спорта г. Херсон
  • Кафе "Спорт"
  • Херсонская областная федерация футбола
  • Отель "Фортеця"
  • Спортивні новини Херсонщини
  • Клуб активного відпочинку "Адреналін" (KAVA)
  • ХК "Днепр" Херсон
  • "Кристалл" в Твиттере
  • Український футбол
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Главная » 2013 » Август » 14 » «Макіїввугілля» Макіївка
    08:21
    «Макіїввугілля» Макіївка
    Візитка:

    Рік заснування - 2009

    Президент - Акімочкін Анатолій Вікторович

    Веб-сайт: fcmakeevugol.com.ua

    Кольори клубу: чорний, білий

    Адреса: 86190, Донецька обл., м. Макіївка, вул. Радянська, 2

    Тел./факс: (062) 300-34-72

    Історична довідка:

    Футбольний клуб «Макіїввугілля» було створено влітку 2009 року для участі в щорічному турнірі, що проходить під егідою Міністерства вугільної промисловості - «Кубок Мінвуглепрому». Ідейним натхненником і спонсором команди виступив заступник голови, голова регіональної організації Незалежної профспілки гірників України Анатолій Акімочкін.
    Перед клубом спочатку була поставлена ​​чітка задача - виграти трофей. Для досягнення результату в команду було залучено ряд досвідчених виконавців з усієї області, в тому числі і відомі майстри шкіряного м'яча на просторах СНД. Серед них, зокрема, вихованець макіївського футболу Едуард Цихмейструк. Кістяк же колективу склали гравці, які вже певний час грали разом - Олександр Цокур, Анатолій Кретов, Володимир Злоба, Сергій Пісковий, Салім Ненмасов. Четверо останніх - місцеві вихованці.
    ФК «Макіїввугілля» досить легко пройшов груповий турнір, але на стадії 1 / 4 фіналу команду чекав грізний суперник - багаторазовий володар Кубка Мінвуглепрому свердловський «Шахтар». Незважаючи на титули і прогнози фахівців, до півфіналу пробилася саме макіївська команда. Вирішальним виявився матч в Макіївці, де за рахунок «дубля» Едуард Цихмейструк, макіївчани здолали суперників за сумою двох матчів.
    У фінальній кульці турніру, яка проходила в Торезі, складним виявився перший матч, за вихід у фінал. Це й зрозуміло, адже «Макіїввугілля» протистояли господарі пульки - команда ДП «Торезантрацит». Гра проходила з перевагою макіївчан, а й господарі відповідали дуже гострими контратаками. Все вирішив м'яч, забитий по закінченню години гри Романом Бутенко, який дозволив «Макіїввугілля» вперше виступити в головному матчі міністерського Кубка.
    Фінал вийшов не менш бойовим, але з кожною хвилиною перевага команди з Макіївки відчувалося все сильніше. Зрештою, футболісти ДП «Дзержинськвугілля» зробили фатальну помилку в своїй штрафній, за що були покарані одинадцятиметровим ударом, який реалізував Таміловіч.Мінімальна перемога 1:0 команди ДП «Макіїввугілля» і Кубок Мінвуглепрому вперше їде до Макіївки. До речі, з цим успіхом нашу команду привітали на найвищому рівні. На нагородженні в Свердловську була присутня прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.
    Після перемоги в турнірі керівництво державного підприємства «Макіїввугілля» взяло паузу для вирішення питання про подальшу долю команди. Але після закінчення двох місяців все стало ясно: команді ДП «Макіїввугілля» - бути. Підтримуваний генеральним директором підприємства Станіслава Толчина, ідейний натхненник команди Анатолій Акімочкін поставив завдання вивести ФК «Макіїввугілля» на новий якісний рівень. Відповідно змінився як керівний склад клубу, так і колектив футболістів. Так почесним президентом ФК «Макіїввугілля» став генеральний директор підприємства Станіслав Толчин. Пост президента клубу зайняв Анатолій Акімочкін. Тренерський штаб команди очолив відомий футболіст Спартак Жигулін. У «Макіїввугілля» були запрошені перспективні футболісти з різних команд регіону.
    У листопаді 2009 року ФК «Макіїввугілля» був заявлений відразу в двох зимових турнірах. У першості Донецька перед командою було поставлено завдання - потрапити до трійки. Враховуючи, що там грали такі досвідчені й сильні в області команди як «Олімпік» (Донецьк), «Славхлеб» (Слов'янськ), «Нова-Люкс» (Донецьк), «Гратіс» (Донецьк) і ветерани ФК «Шахтар», мета для молодої і незіграної команди з Макіївки виглядала більш ніж амбітною. В іншому зимовому турнірі - першості Макіївки - іншої мети, крім як виграти трофей, бути й не могло. З перших турів команда взялася за виконання поставлених завдань і впоралася з ними досить успішно. У першості Донецька футболісти «Макіїввугілля» посіли третє місце, пропустивши вперед тільки «Олімпік» і «Славхліб», а в рідному місті довели, що рівних їм у турнірі не було. У фінальному матчі була обіграна команда з Українська, представлена ДП «Селідоввугілля», з великим рахунком 3:0.
    Наближався літній сезон, і було очевидно, що команда повинна розвиватися і рухатися далі. У квітні 2010 року ФК «Макіїввугілля» був заявлений для участі в чемпіонаті Донецької області. Як і в попередніх турнірах завдання були поставлені самі амбітні. Незважаючи на чудовий підбір суперників, в команді говорили виключно про перемогу в турнірі. На тренуваннях і перед грою Спартак Жигулін намагався прищепити кожному гравцеві дух переможця. Протягом перших місяців ФК «Макіїввугілля» поступався в таблиці тільки краматорському «Авангарду». У багатьох матчах команда демонструвала яскравий футбол, переграючи своїх суперників. Але в середині літа всередині клубу стався конфлікт, внаслідок якого з команди пішли 13 осіб. Зрозуміло, така ситуація не могла позитивно позначитися на атмосферу в колективі. У важку хвилину руку допомоги простягнули клубу люди, небайдужі до Макіївському футболу - голова Федерації Олександр Кравченко і капітан НПГУ Олексій Неснов. В екстреному порядку в команду був запрошений ряд молодих і перспективних футболістів. Всі ці дії не тільки допомогли ФК «Макіїввугілля» втриматися на плаву, але й продовжити боротьбу за медалі в чемпіонаті Донецької області.
    Паралельно, в ранзі діючого чемпіона, команда виступала в Кубку Мінвуглепрому. Знову груповий етап був пройдений впевнено. На стадії 1 / 4 фіналу наша команда в обох матчах переграла Родинської «Шахтар», який представляє ДП «Краснолиманська». Місцем фінальної пульки Кубка був обраний шахтарське містечко Свердловськ Луганської області. Було очевидно: зроблено все, щоб місцевий «Шахтар» міг поквитатися з «Макіїввугілля» за поразку в турнірі річної давності. Ні в кого не виникало сумнівів, що саме ці дві команди стануть учасниками головного матчу Кубка Мінвуглепрому. Сюжет же фінального матчу дав засумніватися у високій кваліфікації турніру. Наша команда виглядала краще за суперника, контролювала хід гри, але з перших хвилин зіткнулася не тільки з грубою грою «гірників», але і з упередженим суддівством. Долю матчу вирішив вкрай сумнівний пенальті, реалізований футболістом «Шахтаря».
    Поразка у фіналі Кубка міністерського трохи надломило команду. На тлі психологічної та фізичної втоми були програні три зустрічі чемпіонату області. Стало ясно, що максимум, на що може розраховувати ФК «Макіїввугілля» - боротьба за третє місце. До честі і гідності наших футболістів гонку за бронзу вони виграли, ставши призерами чемпіонату області в прем'єрному сезоні.
    На жаль, сезон 2010 був затьмарений непоправною втратою. У ніч з 22 на 23 вересня в автомобільній катастрофі під Дружківкою загинув вихованець макіївського футболу, відданий команді гравець, півзахисник ФК «Макіїввугілля» Володимир Злість. Йому було всього 23 роки. У пам'ять про Володю на матч чемпіонату області з маріупольським «Титаном» 25 вересня команда вийшла з чорними пов'язками.
    По завершенню сезону команда пішла у відпустку, а на початку грудня 2010 року стартувала у відкритій зимовій першості Макіївки. 16 грудня у Палаці дитячої та юнацької творчості в Макіївці відбулася офіційна церемонія нагородження ФК «Макіїввугілля» бронзовими медалями чемпіонату області 2010 року. Від Федерації футболу Донецької області на ній був присутній виконавчий директор Віктор Гайворонський


    Просмотров: 782 | Добавил: lysiy | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]
    ФК "Кристалл" Херсон © 2024Создать бесплатный сайт с uCoz