Пятница, 26.04.2024, 15:34
Приветствую Вас Гость | RSS

ФК "Кристалл" Херсон
Меню сайта
Следующий матч
lorem
Предыдущий матч
lorem
Турнирная таблица
Команда И О
1"Оболонь-Бровар" Київ1535
2"Черкаський Дніпро" Черкаси1634
3"Кремінь" Кременчук1530
4"Реал Фарма" Овідіополь1629
5ФК"Кристал" Херсон1621
6"Скала" Стрий1519
7"Шахтар-3" Донецьк1613
8"Арсенал-Київщина" Біла Церква1613
9"Енергія НК" Нова Каховка1612
10"Макіїввугілля" Макїівка1510
 8 ЛИСТОПАДА 2014
Форма входа
Календарь
Поиск
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 1944
Друзья сайта
  • Управление молодёжи и спорта г. Херсон
  • Кафе "Спорт"
  • Херсонская областная федерация футбола
  • Отель "Фортеця"
  • Спортивні новини Херсонщини
  • Клуб активного відпочинку "Адреналін" (KAVA)
  • ХК "Днепр" Херсон
  • "Кристалл" в Твиттере
  • Український футбол
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Главная » 2011 » Сентябрь » 5 » Обзор матчей 7-го тура
    15:02
    Обзор матчей 7-го тура

    До 7-го туру єдиною командою другої ліги, яка не втрачала очок, були «Суми» – п’ять перемог у п’яти матчах (гра у Тернополі не відбулася, її доля вирішуватиметься пізніше). Більше того – за 450 хвилин команда Ігоря Захаряка, котрий повернувся до Сум після майже десятирічної перерви, пропустила лише один гол – два тижні тому у домашній зустрічі з хмельницьким «Динамо». Але на той м’яч Ростислава Пєвнєва один з фаворитів сезону відповів шістьма влучними пострілами. Цього разу все було зовсім інакше.

    На стадіон «Ювілейний», де у нинішньому чемпіонаті збирається в середньому 4 625 глядачів (це найкращий показник у другій лізі), приїхав дебютант – «Украгроком» з Кіровоградської області. Але дебютант – з непростих. Перемогти його у першому сезоні на професіональному рівні вдалося лише двом командам – запорізькому «Металургу» в матчі Кубка України (причому лише в додатковий час) та стрийській «Скалі» (за дві хвилини до завершення матчу). Обидва рази команда Юрія Гури поступалася з мінімальним рахунком 0:1.

    Сумчани не могли не знати, що «Украгроком» – сильний суперник, якому в останніх турах вдалося у Новій Каховці перемогти лідера – «Енергію» (2:1), а потім вдома розділити очки ще з одним претендентом на підвищення у класі – черкаським «Славутичем» (1:1). Але перші хвилини зустрічі у Сумах пройшли за переваги гостей, які створили кілька небезпечних моментів біля воріт досвідченого Олександра Бабака. Потім господарям вдалося вирівняти гру, але не більше того, хоча тренери зробили кілька замін, спрямованих на підсилення атаки.

    А коли йшла четверта компенсована хвилина, гості провели масований наступ, який майже захлинувся, але 20-річний захисник Олександр Шмиговський влучно пробив метрів з 30-ти – в самісіньку дев’ятку. Як тут не згадати, що навесні «Суми» у вирішальному двобої за перше місце у групі поступилися «Миколаєву», пропустивши єдиний гол на 92-й хвилині, після чого саме миколаївці здобули путівку до першої ліги.  

    Чергової поразки «Прикарпаттю» завдала «Енергія», яка втримала лідерство у західній зоні після перемоги з рахунком 3:1. А от іванофранківці, не набравши жодного очка у двох останніх турах (минулого тижня команда Петра Кушлика поступилася вдома тернопільській «Ниві» – 2:3), схоже, навряд чи зможуть у цьому чемпіонаті претендувати на повернення до першої ліги – надто великим є відставання від топ-групи. До того ж кількість команд, які сперечаються за місця на чолі турнірної таблиці, досить велика: з урахуванням тернополян – сім. До речі, шестеро з них у цьому турі виграли і лише «Суми» призупинили свою ходу.

    Варто відзначити, що майже всі команди групи «А» (11 з 14-ти) використали можливість напередодні зачинення трансферного вікна поповнити склад новачками. Хмельницьке «Динамо» повернуло до своїх лав Антона Осокіна, Анатолія Шляхового та Андрія Яремчука, а також запросило з Комсомольська Кирила Антоненка. До «Єдності» приїхав Олександр Стецюк з «Кримтеплиці», де він розпочинав цей сезон. В «Кристалі» з’явилися Микола Тараров з «Одеси» та Георгій Габісонія з «Геліоса», у «Ниві» – Сергій Ільїн з «Десни», Олег Коваленко з «Єдності» та Денис Свинар з «Севастополя».

    Новобранці «Реал Фарма» – переважно 17-річні хлопці, але є й досвідчені Вадим Гостєв та Богдан Смішко, відомі по виступах за «Миколаїв». З того ж «Миколаєва» повернувся до «Скали» Віталій Дністрян, а Володимир Лема переїхав до Стрия з Тернополя. За «Рось» виступав новачок «Славутича» Павло Чередніченко, за «Одесу» – Олександр Якименко, котрий повернувся до «Чорноморця» і потрапив у заявку другої команди. Непогане підсилення з’явилося у «Прикарпаття» (Ярослав Куцяба, Іван Піцан та Олександр Яремчук з дублюючого складу «Карпат», Іван Луканюк з дублюючого складу «Шахтаря»), хоча це поки що ніяк не допомагає команді набирати очки.

    У східній зоні ажіотаж навколо завершення періоду дозаявок був не таким великим. Цією можливістю скористалися 10 клубів з 14-ти, а кількість футболістів виявилася набагато меншою, аніж у західній зоні. Більшість новачків – молоді гравці без досвіду виступів у професіональних командах. Хоча є й доволі відомі фігури. Свердловський «Шахтар» підписав Віталія Проценка («Полтава»), «Макіїввугілля» – Даніїла Масюткіна («Кремінь») та Олександра Морєва («Шахтар» С), «Кремінь» – Віталія Сумцова («Геліос»), «Севастополь-2» – Богдана Когута («Львів»), а краматорський «Авангард» – Івана Войтенка («Металіст») та Дмитра Доценка («Нива» В).

    Проте «Авангарду» обидва новачки не допомогли вдало завершити візит до Севастополя, де краматорці зазнали доволі несподіваної поразки від одного з аутсайдерів (0:1) і перервали переможну серію з трьох матчів. Тим не менш, команда Сергія Шевченка, котрий найкращі футбольні роки провів саме у Криму, виступаючи за «Таврію» (у складі сімферопольців відомий у минулому півзахисник вигравав чемпіонат України 1992 року, забивши переможний гол у ворота київського «Динамо»), залишається серед лідерів групи «Б».

    Здобувши за три тижні дев’ять очок з дев’яти можливих, вийшла на третю сходинку «Сталь» і майже наздогнала «Полтаву», яка вже третій поспіль матч грає унічию. Щоправда, цього разу суперник у команди Анатолія Безсмертного був достатньо сильним – «Кремінь», до того ж розлючений двома поразками у попередніх матчах у Кривому Розі та Краматорську. Полтавчани могли б навіть вперше у чемпіонаті поїхати додому з нулем, але на гол кращого бомбардира кременчуцької команди Сергія Рябцева гості вже у другому таймі відповіли влучним пострілом Юрія Скорохода – 1:1.

    Цією черговою втратою очок «Полтави» скористався «Мир» з Горностаївки – дебютант другої ліги у цьому чемпіонаті ще жодного разу не програвав, а після чергової виїзної перемоги (третьої у трьох матчах у гостях) представник Херсонщини піднявся на першу сходинку. Цікаво, що й у західній зоні на чолі турнірної таблиці – клуб з Херсонщини, «Енергія».


    www.pfl.ua

    Просмотров: 1056 | Добавил: dimondino | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]
    ФК "Кристалл" Херсон © 2024Создать бесплатный сайт с uCoz