Четверг, 28.03.2024, 13:35
Приветствую Вас Гость | RSS

ФК "Кристалл" Херсон
Меню сайта
Следующий матч
lorem
Предыдущий матч
lorem
Турнирная таблица
Команда И О
1"Оболонь-Бровар" Київ1535
2"Черкаський Дніпро" Черкаси1634
3"Кремінь" Кременчук1530
4"Реал Фарма" Овідіополь1629
5ФК"Кристал" Херсон1621
6"Скала" Стрий1519
7"Шахтар-3" Донецьк1613
8"Арсенал-Київщина" Біла Церква1613
9"Енергія НК" Нова Каховка1612
10"Макіїввугілля" Макїівка1510
 8 ЛИСТОПАДА 2014
Форма входа
Календарь
«  Декабрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Поиск
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 1944
Друзья сайта
  • Управление молодёжи и спорта г. Херсон
  • Кафе "Спорт"
  • Херсонская областная федерация футбола
  • Отель "Фортеця"
  • Спортивні новини Херсонщини
  • Клуб активного відпочинку "Адреналін" (KAVA)
  • ХК "Днепр" Херсон
  • "Кристалл" в Твиттере
  • Український футбол
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Главная » 2012 » Декабрь » 5 » 29-30 листопада ПФЛ провела наради за участю керівників першої та другої ліг.
    22:45
    29-30 листопада ПФЛ провела наради за участю керівників першої та другої ліг.

    29-30 листопада 2012 року у приміщенні ПФЛ відбулися наради за участю керівників футбольних клубів першої та другої ліг. У ході роботи учасники засідань обговорили підсумки осінньої частини змагань серед команд клубів першого-другого дивізіонів у поточному сезоні. Крім зазначеного,  багато уваги приділено формату змагань другої ліги у сезоні 2013-2014 років. У засіданнях взяли участь асистент Куратора системи арбітражу у професіональному футболі України Лучано Лучі та голова Комітету арбітрів ФФУ Василь Мельничук, а також Валентин Чехович – офіцер УЄФА з морально-етичних аспектів у футболі.  

     «У сезоні 2012-2013 років змагання проводяться за експериментальною  схемою», - доповідає президент Ліги Мілетій Бальчос. «На наших нарадах клуби неодноразово наголошували на недостатній кількості команд у другій лізі, а відтак – і недостатній кількості матчів, що, звичайно, негативно впливає на ігрову практику учасників турніру. Це стало вагомим аргументом на користь нашого спільного рішення проводити змагання у другій лізі саме таким чином. Новий формат задовольнив всіх учасників чемпіонату серед команд другої ліги: як клуби, так і вболівальників».


     Як відомо, рішенням ХХІ Конференції ПФЛ від 11 червня 2012 року наступного сезону друга ліга отримає дещо інший формат: кількість команд має скоротитися до 20, а групи об’єднаються в одну, виступаючи за принципом першої ліги. Втім, з урахуванням нестабільного фінансового стану клубів та можливої перспективи щодо зняття деяких з них зі змагань, більшість присутніх висловилася за збереження існуючого розподілу команд за територіальним принципом незалежно від загальної кількості команд. Таким чином, за результатами обговорення керівники другої ліги прийняли рішення доручити першому віце-президенту Миколі Кмітю та віце-президенту ПФЛ Віктору Пожечевському вивчити ситуацію, розробити декілька можливих проектів форматів змагань серед команд другої ліги та надати їх клубам для ознайомлення. Після опрацювання запропонованих варіантів остаточний проект буде наданий на затвердження Центральній Раді з наступним розглядом на черговій Конференції ПФЛ.      

     

    Також учасники наради розглянули питання про можливі зміни у процедурі заявки клубів на участь у змаганнях наступного сезону.

     У ході обговорення прийнято рішення запропонувати робочій групі з розроблення проекту Регламенту Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів ПФЛ сезону 2013-2014 років внести відповідні зміни до порядку проведення заявки клубів з урахуванням результатів нарад з ФФУ стосовно утворення Єдиної бази даних.

    Не залишилися поза увагою керівників клубів Ліги і фінансові  питання: низка клубів має борги перед ПФЛ щодо сплати заявкових внесків. З цього приводу вирішено запропонувати Центральній Раді розглянути це питання та надати клубам-боржникам строк для проведення необхідних розрахунків до 20 січня 2013 року. У разі ж невиконання – передати матеріали до Комітету з атестування футбольних клубів для розгляду та позбавлення їх професіонального статусу.  

    У ході наради керівники клубів мали змогу поставити запитання  асистентові Куратора системи арбітражу у професіональному футболі України Лучано Лучі та голові Комітету арбітрів ФФУ Василю Мельничуку діалог виявився доволі корисним для обох сторін у сенсі з’ясування деяких питань стосовно взаємодії клубів та Комітету арбітрів. Під час конструктивної, подекуди дещо емоційної розмови прийнято рішення продовжувати співпрацю з Комітетом арбітрів у контексті надання від ПФЛ дисків із відеозаписами фрагментів спірних моментів з арбітражу матчів для розгляду та надання висновків щодо дій арбітрів.

    Іншим важливим питанням стала діяльність ПФЛ щодо розроблення законопроекту «Про протидію досягненню фіксованих (договірних) результатів та корупції у футбольних змаганнях».

    «Корупція - це фактор, що представляє реальну загрозу розвитку футболу. Згадайте, колеги, скільки публікацій було в ЗМІ: футбольна громадськість стурбована масивним потоком інформації про прояви корупційних дій в системі футболу. Послухайте, все це фактично руйнує правові та етичні відносини між людьми і практично стає нормою поведінки», - наголосив президент ПФЛ. 

    Перед учасниками наради виступив також Валентин Чехович – офіцер УЄФА з морально-етичних аспектів у футболі. «Міжнародні футбольні установи спільно із правоохоронними органами приділяють велику увагу боротьбі з корупцією. В кожній національній асоціації до штатного розкладу введено посади, аналогічні моїй, а також створено систему виявлення випадків шахрайства у футболі. На жаль, законодавча база для врегулювання подібних питань в Україні є недосконалою, тому вплив саме держави у сенсі застосування відповідних санкцій вельми обмежений або взагалі відсутній», - зазначив Чехович. У своєму виступі Валентин Станіславович підтримав розроблення проекту Закону України «Про протидію досягненню фіксованих (договірних) результатів та корупції у футбольних змаганнях», який може бути основною законодавчою базою у протидії корупційним явищам у футболі.

     Керівники клубів першої ліги обговорили також можливість утворення турніру U-19 у складі ПФЛ. Прийнято рішення утворити робочу групу, що розгляне та проаналізує доцільність перспектив проведення такого турніру, після чого надасть клубам для ознайомлення. Також учасники оговорили та погодилися з ідеєю про утворення Регіональної  ліги.   pfl.ua

    Просмотров: 779 | Добавил: lysiy | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]
    ФК "Кристалл" Херсон © 2024Создать бесплатный сайт с uCoz