Пятница, 29.03.2024, 09:36
Приветствую Вас Гость | RSS

ФК "Кристалл" Херсон
Меню сайта
Следующий матч
lorem
Предыдущий матч
lorem
Турнирная таблица
Команда И О
1"Оболонь-Бровар" Київ1535
2"Черкаський Дніпро" Черкаси1634
3"Кремінь" Кременчук1530
4"Реал Фарма" Овідіополь1629
5ФК"Кристал" Херсон1621
6"Скала" Стрий1519
7"Шахтар-3" Донецьк1613
8"Арсенал-Київщина" Біла Церква1613
9"Енергія НК" Нова Каховка1612
10"Макіїввугілля" Макїівка1510
 8 ЛИСТОПАДА 2014
Форма входа
Календарь
«  Ноябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Поиск
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 1944
Друзья сайта
  • Управление молодёжи и спорта г. Херсон
  • Кафе "Спорт"
  • Херсонская областная федерация футбола
  • Отель "Фортеця"
  • Спортивні новини Херсонщини
  • Клуб активного відпочинку "Адреналін" (KAVA)
  • ХК "Днепр" Херсон
  • "Кристалл" в Твиттере
  • Український футбол
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Главная » 2014 » Ноябрь » 29 » Друга ліга. ТОП-7 подій першої частини чемпіонату.
    18:06
    Друга ліга. ТОП-7 подій першої частини чемпіонату.

    Друга ліга. ТОП-7 подій першої частини чемпіонату - изображение 1

    Чкалове. Тимчасова домашня арена "Макіїввугілля"/Фото - nikopol-kolos.com.ua

    1. ГАСТРОЛЕРИ

    Друга ліга у порівнянні із минулим сезоном зберегла два колективи зі східного регіону, які продовжують виступи. Що цікаво, на відміну від першолігової «Сталі», яка не має змоги орендувати будь-яку базу за межами Алчевська, «Макіїввугілля» та «Шахтар-3» знайшли собі тимчасові домівки. Для донецьких «гірників» такою стала база ФК «Полтава». А от матчі команда грає на карлівській арені «Машинобудівник», яка, враховуючи тут матчі «сталеварів», а також обласного значення, є однією із перенасиченіших у країні. «Вугільники» від’їхали від рідного краю ще далі, зупинившись на Дніпропетровщині.

    Зрозуміло, що велика відстань від власної домівки суттєво б’є по психології, а у випадку «Макіїввугілля», де кожна копійчина на рахунку, може взагалі стати великим ударом по клубному бюджету. Як підсумок – останній виїзний матч року команди Спартака Жигуліна був перенесений на весну, коли, можливо, фінансування дещо стабілізується. Хоча наразі саме «синьо-чорні» є одними з головних претендентів на прощання з дивізіоном саме за фінансовим критерієм.

    2. ШУКАЧІ КРАЩОЇ ДОЛІ

    Друга ліга. ТОП-7 подій першої частини чемпіонату - изображение 2

    "Арсенал-Київщина"/Фото - Богдан Заяць

    Білоцерківський «Арсенал-Київщина» за першу частину змагань виявився єдиним колективом, який змінив тренера по ходу сезону. Вже після шостого туру, у якому «каноніри» зазнали виїзної поразки від кременчуцького «Кременя» та опустилися на дев’яту сходинку, свою посаду покинув Євген Фещенко. Натомість наставником був призначений колишній спортивний директор клубу Микола Литвин.

    Наче за інерцією, білоцерківці виграли три наступні гри, зумівши дещо виправити турнірне становище. Одначе кінцівка року виявилася для колективу невдалою: сім поразок поспіль, жодного набраного балу із середини вересня та лише чотири забитих при сімнадцяти пропущених.

    Напевно, зміна рульового виявилася дещо передчасною. Адже на початку чемпіонату «арсеналівці» мали щастя зустрітися із усіма лідерами, причому у «Черкаського Дніпра» очки навіть вдалося відібрати. Можливо, на «старих дріжджах» ще три тижні після розставання із Фещенком вдалося грати, а згодом команда просто «попливла».

    3. МАКІЇВСЬКИЙ СКАНДАЛ

    Друга ліга. ТОП-7 подій першої частини чемпіонату - изображение 3

    "Макіїввугілля"/Фото - nikopol-kolos.com.ua

    «Макіїввугілля» за рідкими виключеннями може привернути увагу громадськості. Наприклад, лише напередодні товариського матчу з «Металістом» багато хто згадав про ще один клуб з Донбасу на професійній арені. Але наче громом серед ясного неба стала звістка про п’ятірку гравців, які були відраховані. З боку клубу кажуть, що гравці порушили режим, а згодом відмовилися виконувати вимоги тренерського штабу. Футболісти цю ситуацію бачать інакше. А правда, напевно, як завжди посередині.

    Як би це не було дивно, але після такого штучного розрідження рядів колектив зміг здобути сім очок у трьох матчах. Хоча до завершення календарного року коллектив Спартака Жигуліна все ж підійшов останнім, та, мабуть, виховні заходи дали про себе знати.

    4. СВІДКИ КОЛЛІНИ

    Дуже болючою темою виявилося, вже традиційно суддівство. Якщо заяви команд Прем’єр-ліги ще потрапляють на очі громадськості, то у найнижчому дивізіоні такі події зазвичай не афішуються. Хоча відповідь на цілком слушне питання про рівень наших арбітрів, від цього менш актуальними не стає. До того ж, деякі колективи нашої трясини воліють й зовсім обходитись без листування із комітетом арбітрів, економлячи клубні кошти на більш ефективні справи. Нижче для прикладу – лише два епізоди, які автор цих рядків згадав миттєво, аби ілюструвати ситуацію. Доходить до смішного, адже у випадку з матчем «Кристалу» та «Енергії» вилучення голкіпера не було анульовано, а й призначена дискваліфікація на три гри. Наче, у КДК не мали змоги переглянути відеозапис епізоду, а лише повірили «компетентним» людям на слово.

    А от Андрій Семенов, відсудивши матч «Оболонь-Бровар» – «Скала» у середині вересня, знову був допущений до арбітражу лише у листопаді. До слова кажучи, знову на гру «пивоварів», Проти «Кременя», у якій призначив 11-метровий на користь киян у додатковий час. Ніяких чорних кішок у темній кімнаті, просто цікавий збіг обставин.

    5. ВОРОТАР-ГОЛЕАДОР

    Херсонському «Кристалу» завжди важко давалися матчі проти «Скали». За три роки «зелено-сині» жодного разу не вигравали у Стрию, і цього року як ніколи були близькі до тріумфу на Львівщині. Навіть не зважаючи гру у меншості підопічні Сергія Шевцова вели у рахунку з мінімальною перевагою буквально весь матч. Ключовим моментом став останній шанс «стрийків» на другій компенсованій хвилині. Заробивши штрафний на власній половині поля голкіпер «Скали» Роман Данкович відправив у штрафний майданчик суперника майже усіх партнерів по команді. У підсумку ж банальний навіс, а також помилка сторожа воріт херсонців стали фатальними: воротар стриян віднині знаходиться у таблиці бомбардирів ліги із одним результативним ударом.

    6. СПРАВИ БУКМЕКЕРСЬКІ

    Друга ліга. ТОП-7 подій першої частини чемпіонату - изображение 4

    Фото - Олег Романовський

    Не оминуло лихо фіксованих ігор і найнижчу лігу країни. І якщо УПЛ та першому дивізіону у загальному вдалося уникнути великих скандалів, то у самому низу розпочалася одна із найгучніших справ, пов’язаних із договірними матчами в Україні. У її суті новокаховській «Енергії» були висунуті звинувачення у грі на потрібний результат в матчі з «Оболонню-Броварем». Ні для кого не секрет, що й більш майстерніші команди не завжди бувають, скажімо так, чесними. Проте у даному випадку доводиться говорити про рівень виконавців, який виявився недостатнім для таких «спектаклів».

    Цікавим обіцяє бути підсумковий результат цієї справи. Чи буде хтось дискваліфікований на великі строки (а можливо й довічно), чи стане цей приклад показовим для інших команд та чи не опиниться ця справа першою та останньою у нашому футболі.

    7. КОЛО ІНТЕРЕСІВ

    Друга ліга. ТОП-7 подій першої частини чемпіонату - изображение 5

    Фото - Олег Романовський

    У загальному ж, Друга ліга визначилась із трьома категоріями учасників, які, щоправда, можуть зазнати незначних змін.

    Трійка лідерів у вигляді «Оболоні-Бровар», «Черкаського Дніпра» та «Кременя», поведе боротьбу за путівки на підвищення у класі. Не слід скидати з рахунків і «Реал Фарму», яка лише на три бали відстає від кременчужан, і може попити немало крові у фаворитів.

    У середині таблиці виділяється «Кристал», «Скала», а також «Шахтар-3». Сюди ж можна б було записати і білоцерківський «Арсенал-Київщина», одначе просто жахлива кінцівка року змазала усі враження від гри команди.

    У аутсайдера же – звичні імена: «Енергія» та «Макіїввугілля». Обидві, втім, ходять у числі колективів, по яким є сумніви щодо подальшої участі у змаганнях. І якщо у макіївчан побоювання стосуються фінансової частини, то ось що буде з новокаховчанами після завершення розслідування «Справи тотал більше 2,5», є великою загадкою.

    Олександр Риженко, UA-Футбол

    Просмотров: 8035 | Добавил: lysiy | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 3
    1 кузя  
    0
    http://fckristal.com/index.php/novosti/item/422-pershi-trenuvannya-z-15-grudnya

    2 кузя  
    0
    http://football.ua/ukraine2league.html

    3 кузя  
    0
    http://footzall.at.ua/news/kristall_kherson_podgotovka_nachalas/2014-12-12-1405

    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]
    ФК "Кристалл" Херсон © 2024Создать бесплатный сайт с uCoz