Пятница, 19.04.2024, 20:07
Приветствую Вас Гость | RSS

ФК "Кристалл" Херсон
Меню сайта
Следующий матч
lorem
Предыдущий матч
lorem
Турнирная таблица
Команда И О
1"Оболонь-Бровар" Київ1535
2"Черкаський Дніпро" Черкаси1634
3"Кремінь" Кременчук1530
4"Реал Фарма" Овідіополь1629
5ФК"Кристал" Херсон1621
6"Скала" Стрий1519
7"Шахтар-3" Донецьк1613
8"Арсенал-Київщина" Біла Церква1613
9"Енергія НК" Нова Каховка1612
10"Макіїввугілля" Макїівка1510
 8 ЛИСТОПАДА 2014
Форма входа
Календарь
«  Январь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 1944
Друзья сайта
  • Управление молодёжи и спорта г. Херсон
  • Кафе "Спорт"
  • Херсонская областная федерация футбола
  • Отель "Фортеця"
  • Спортивні новини Херсонщини
  • Клуб активного відпочинку "Адреналін" (KAVA)
  • ХК "Днепр" Херсон
  • "Кристалл" в Твиттере
  • Український футбол
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Главная » 2013 » Январь » 25 » Экскурс в историю. "Кристалл" Херсон - "Металлист" Харьков. (продолжение)
    17:21
    Экскурс в историю. "Кристалл" Херсон - "Металлист" Харьков. (продолжение)

    1977 год. 40-й чемпионат СССР. Вторая лига. 2-я зона.

    В этом чемпионате "Металлист" возглавил Евгений Лемешко, который это этого был главным тренером нашего "Кристалла".

    7 апреля 1977 год.

    "Кристалл" Херсон - "Металлист" Харьков (1:0) 3:0

    Голы: 1:0 Веремеев (41), 2:0 Андриевский (47), 3:0 Андриевский (?, с пен.)

    отчёт из газеты "Вечерний Харьков"

    У ДРУГОМУ турі суперником херсонського «Кристала» були футболісти харківського «Металіста». Першу зустріч господарі поля хоча й виграли у полтавського «Колоса» (єдиний м’яч було забито з пенальті), але зіграли її не кращим чином: нападаючи припускалися багато технічного браку, не зовсім узгоджено діяли півзахисники і захисники. А от матч з нашими земляками «Кристал» провів на піднесенні. Наставник херсонців Віктор Лукашенко, зробивши докладний аналіз попередньої зустрічі, вказав своїм вихованцям на істотні хиби.

    Перший тайм обидві команди провели майже в рівній боротьбі. Але треба віддати належне «Кристалові» – він все ж таки більше атакував ворота Двуреченського. На 41-й хвилині гравці «Металіста» неподалік від штрафного майданчика порушили правила. Наші футболісти виставили «стінку». Та після удару Веремєєва м’яч, торкнувшись одного одного із захисників «Металіста», змінив напрям і влетів в сітку воріт гостей.

    Одразу ж після перерви херсонці забили ще два м’ячі у ворота харків’ян. Спочатку послідувала контратака «Кристала», м’яч було переадресовано на лівий фланг, де перебував Андрієвський. Удар останнього був невідпорний. А потім наші захисники не змогли «впоратися» з нападаючим херсонців у своєму штрафному майданчику, і суддя Б. Ліпський з Києва показав на 11-метрову позначку. 3:0 – на користь господарів поля. В подальшому гра вже не була такою цікавою, як спочатку. Футболісти Херсона більше піклувалися про оборону, щоб зберегти результат, а харків’яни занадто довго розігрували м’яч на підступах до воріт суперника, внаслідок чого він ставав легкою здобиччю захисників.

    Отже, «Металіст» зазнав першої поразки. Привезено лише одне очко з чотирьох можливих, а це надто мало. Не може не насторожити і той факт, що в двох зустрічах у ворота харків’ян було призначено два пенальті, захисники, як бачимо, припускаються поки що грубих помилок. Очевидно, керівництву команди треба зробити певні висновки щодо гри захисників, які в будь-яких умовах повинні поважати суперника, а не вдаватися до порушення правил.


    21 июля 1977 год

    "Металлист" Харьков - "Кристалл" Херсон (1:1) 1:1

    Голы: 1:0 Линке (22), 1:1 Андриевский (24)

    ЗА ПІВГОДИНИ до початку зустрічі обидві команди вишикувались перед західною трибуною. Представники громадськості, спортивних організацій міста, численні глядачі, що прийшли на матч, тепло вітали вихованців харківського футболу, перших чемпіонів світу, гравців «Металіста» – Валентина Крячка і Віктора Каплуна. Безперечно, не так просто було потрапити їм до складу збірної СРСР. Але працелюбність, вимогливість, в першу чергу, до себе, витриманість, товариськість – дозволили старшому тренеру нашої команди Сергію Мосягіну звернути увагу на цих обдарованих футболістів. І не так просто Віктору Каплуну було поставити крапку над «і» у фінальному матчі із збірною Мексики. Та все позаду. Тепер вони знову повернулися до рідного клубу і на матч з херсонцями вийшли в хорошому настрої. І забігаючи наперед, скажемо – обидва тайми вони грали з великим піднесенням, особливо Валентин Крячко, який неодноразово підключався до нападу, впевнено почував себе в обороні, сміливо діяв у відборі м’яча. І взагалі, за той місяць, що хлопці провели на зборах і в матчах на першість світу, Валентин і Віктор значно виросли. Хотілося б їм побажати одного – вдосконалювати свою майстерність і своєю грою приносити насолоду харківським уболівальникам.

    На матч з «Кристалом» наші земляки вийшли дещо в оновленому складі. Через хворобу не виступали Житник, Косолапов, Давид і Шопін. У «Дніпро» повернувся Лябик. Бажання грати за «Металіст» виявили Галушка і Кошлатенко. І треба сказати, що «новобранці» залишили приємне враження.

    Перша хвилина зустрічі ледве не закінчилася взяттям воріт харків’ян. Гості розіграли блискавичну комбінацію, і Андрієвський, змістившись з правого краю в центр, сильно пробив по воротах Двуреченського, і тому у відчайдушному кидку довелося з трудом перевести м’яч на кутовий. Херсонці нібито зайвий раз нагадали господарям поля, що до них треба ставитись обережно і не забувати про поразку в першому колі. Відверто кажучи, «Металіст» не очікував такого «пострілу», але забравшись, перейшов у наступ. І через кілька хвилин вже Бахуринському доводиться перевіряти бойову готовність Федосєєнкова. Та останній був напоготові. Але на 22-й хвилині, коли Лінке, пройшовши правим краєм, прострілив вздовж воріт суперника, його відмінну передачу точним ударом завершив Кошлатенко. Та, на жаль, господарям поял радіти довго не довелося. Через дві хвилини херсонці зрівняли рахунок. А сталося це після того, як харків’яни неподалік від штрафної порушили правила. Послідувала передача в центр воротарського майданчика, і неузгодженість захисників дозволила Андрієвському спрямувати м’яч у сітку воріт «Металіста».

    Харків’яни докладали чимало зусиль, щоб збільшити рахунок, і можливості для цього були – двічі у Лінке, але тому не вистачило вміння для нанесення точного завершального удару. А якщо говорити про атакуючий потенціал «Металіста», то він був мізерним, бо попереду діяли лише молоді Лінке й Гущак, і створити серйозних загроз,окрім вищезгаданих, біля воріт «Кристала» їм так і не вдалося. Крім того, слабко зіграв півзахист.

    Гості ж зробили все належне, щоб зберегти результат: вони по всьому полю зустрічали харків’ян, активно грали в нападі, надійно діяли в обороні. Тому гра в першому таймі відбувалася в основному в центрі поля і врешті-решт була не видовищною. В другому ж таймі ініціативою володіли господарі поля, але в їх діях ми, на жаль, не побачили організованості, довгих пасів, переводу м’яча з флангу на фланг, цікавих комбінацій, а головне – колективної гри. Отже, «Металістові» так і не вдалося взяти реванш за поразку в першому колі.

    Тепер харків’яни проведуть три зустрічі на виїзді – 27-го з нікопольським «Колосом», 30-го – з «Дніпром» і 4-го серпня – з «Новатором».

    Залишається тільки додати, що в перерві футбольного матчу відбулася ще одна урочиста церемонія – вшанування юних футболістів – переможців республіканського турніру на приз клубу «Шкіряний м’яч» – дитячого спортклубу «Факел» з Орджонікідзевського району. Як бачимо, в Харкові є хороші резерви й умови для поповнення команди майстрів.

    Просмотров: 891 | Добавил: dimondino | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]
    ФК "Кристалл" Херсон © 2024Создать бесплатный сайт с uCoz