Пятница, 29.03.2024, 09:58
Приветствую Вас Гость | RSS

ФК "Кристалл" Херсон
Меню сайта
Следующий матч
lorem
Предыдущий матч
lorem
Турнирная таблица
Команда И О
1"Оболонь-Бровар" Київ1535
2"Черкаський Дніпро" Черкаси1634
3"Кремінь" Кременчук1530
4"Реал Фарма" Овідіополь1629
5ФК"Кристал" Херсон1621
6"Скала" Стрий1519
7"Шахтар-3" Донецьк1613
8"Арсенал-Київщина" Біла Церква1613
9"Енергія НК" Нова Каховка1612
10"Макіїввугілля" Макїівка1510
 8 ЛИСТОПАДА 2014
Форма входа
Календарь
«  Июль 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Поиск
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 1944
Друзья сайта
  • Управление молодёжи и спорта г. Херсон
  • Кафе "Спорт"
  • Херсонская областная федерация футбола
  • Отель "Фортеця"
  • Спортивні новини Херсонщини
  • Клуб активного відпочинку "Адреналін" (KAVA)
  • ХК "Днепр" Херсон
  • "Кристалл" в Твиттере
  • Український футбол
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Главная » 2012 » Июль » 18 » Нове обличчя тернопільської "Ниви".
    06:14
    Нове обличчя тернопільської "Ниви".
    Новий президент футбольного клубу "Нива" — Автанділ Мдінарадзе, головний тренер Ігор Яворський та капітан команди Ігор Гребінський 16 липня спілкувалися з тернопільськими журналістами.

    Чи не вперше за останні роки вболівальникам не довелося хвилюватися за подальше існування "Ниви". Оновлена команда та інфраструктура створювалися фактично з нуля і не даремно, адже плани у керівництва та тренерського штабу — більш ніж серйозні.

    — Перші кроки у підготовці команди до нового сезону ми почали робити в Микулинцях. Жили і харчувалася у санаторії "Медобори", а тренування проводили на микулинецькому стадіоні, — розповів новий-старий головний тренер Ігор Яворський. — Ми переглянули близько 60-ти футболістів, серед яких були молоді тернопільські гравці 94/95 років народження, а також виконавці з інших клубів. З 28 червня по 10 липня команда займалася на тренувальному зборі у Трускавці, де награвали склад, проводили тактико-технічну підготовку футболістів. Перший товариський матч провели у Яремче проти "Жемчужини" (Ялта). У цьому матчі ми поступилися (0:1). Під час зборів у Трускавці команда провела ще чотири спаринги. Перемогли команду міста Самбір (8:0), а згодом стрийську "Скалу" (1:0). Потім здолали одну із команд Львівщини — ФК "Миколаїв" (1:0). Останній матч провели з "Прикарпаттям" і виграли (2:1). Заключний спаринг відбувся у Микулинцях, де ми перемогли волочиський "Збруч" (4:0).

    Коуч "Ниви" майже повністю оновив команду. У новому сезоні за Ниву гратимуть досвідчені футболісти, які "нюхали пороху" Вищої та Першої футбольних ліг.

    — Напевне, немає тренера, який був би задоволений повністю комплектацією своєї команди. Ми мали обмежені терміни для того щоб підібрати виконавців та сформувати склад. Зараз можна сказати, що команду на 99 відсотків складають нові футболісти, — заявив тренер. — Це — голкіпер Андрій Новак, який в свій час виступав за львівські "Карпати", Полуляхов Олександр грав за дубль донецького "Металурга", а також наш молодий Руслан Мазур — вихованець тернопільської школи. Два центральні захисники — Володимир Плішка з Тернополя, Лівіцький Олег теж тернополянин, якого ми запросили з донецького "Олімпіка". Два крайні захисники Яневич Віктор і Віктор Данищук. Ще один крайній захисник — Гребінський Ігор, який може виступати на різних позиціях. Останні троє виступали за бурштинський "Енергетик" і мають великий досвід ігор у Першій лізі. Вже фактично є домовленість із центральним захисником Миколою Лазориком, який нещодавно їздив у Казахстан на перегляд до українського спеціаліста В’ячеслава Грозного. Але все ж він буде виступати у Тернополі і вже брав участь у товариській грі проти Волочиська.

    Середня лінія потребувала чималого підсилення, але ми задоволені тими виконавцями, які у нас є. Центральний півзахисник — досвідчений Юрій Войтович, а також молодий Олександр Лисюк, який виступав у Чернівцях. Зліва буде грати Андрій Оксенюк, останнім місцем якого був Фрунзенець (Суми).Справа — Орест Януш з Бурштина. Під нападниками кваліфікований футболіст, який пограв і у Вищій лізі — Анатолій Маткевич. Він хороший гравець і, можливо, найдосвідченіший футболіст нашої команди.

    У нападі буде діяти Сергій Рябцев з Фрунзенця, а також Олександр Лакуста. Останній грав за студентську команду Чернівців і ми його помітили на фіналі студліги, який відбувався у Тернополі та вирішили залучити до команди. Запрошений також Сергій Кушка, який встиг пограти у багатьох командах Першого дивізіону. У грі проти Волочиська відзначився хет-триком. Є ще ряд молодих футболістів, які теж будуть у команді це — Мдінарадзе Олександр, Віталій Скакун — наші тернопільські хлопці. Зараз переглядаємо ще кількох гравців і найближчим часом тренерський штаб вирішить чи підійдуть нам ці футболісти.

    Президент "Ниви" Автанділ Мдінарадзе — у футболі людина не нова. У свій час він працював у команді та має величезний досвід роботи у футбольній інфраструктурі. Перед командою Автанділ Мдінарадзе ставить конкретну мету — вийти у Першу лігу.

    — Ми дуже довго та ретельно вивчали стан справ у команді, зокрема увагу акцентували на заборгованості перед гравцями та іншими структурами. Вже в цьому році ми прийняли рішення, що будемо відновлювати клуб. Всі прекрасно знають, що ФК "Нива" має давні футбольні традиції. Це — бренд нашого міста та області, — розповідає президент "Ниви". — Ми вважаємо, що Друга ліга для такої команди з традиціями — це дуже низько. Є завдання вже цього сезону вибороти путівку у Першу лігу, закріпитися там, а далі життя покаже. Нам допомагає очільник області Валентин Хоптян, який має бажання щоб клуб існував на пристойному рівні. Хочу наголосити, що жодної копійки з бюджету ми не використовуємо. У нас є серйозний спонсор Дмитро Фірташ і його структура банк "Надра" нам допомагає у фінансуванні. На сьогодні клуб — це Товариство з обмеженою відповідальністю (комерційна структура) та Громадська організація. Навколо ТзОВ зібралися серйозні бізнесмени і клуб буде сам заробляти на своє утримання та існування.

    Автанділ Мдінарадзе розповідає, що "левова частка" претензій з боку футбольних структур вже вирішена. Команда співпрацює з юридичною фірмою, яка буде займатися бухгалтерією команди та юридичними питаннями.

    — Що стосується боргів, то це історія трохи надумана. Із 20-ти спірних питань, які були винесені тими чи іншими органами Професійної футбольної ліги і Федерації футболу — ми закрили уже 16. Залишилося 4 питання, з якими ми ще просто не розібралися, — каже Автанділ Мдінарадзе. — На сьогодні не існує жодних документів, які б засвідчували, що футбольний клуб заборгував футболістам. Зараз ми працюємо з серйозною юридичною компанією, яка буде здійснювати бухгалтерську діяльність, а також надавати нам юридичні послуги. Тобто всіма спірними питаннями зараз займаються професійні люди. ФК "Нива" — дуже дисципліновано підходить до всіх питань з ПФЛ та ФФУ.

    За словами президента клубу, робиться все, щоб відновити інфраструктуру команди. Ведуться переговори щодо тренувальної бази, а до другого кола чемпіонату хочуть придбати власний автобус.

    — Зараз робиться дуже багато речей щоб створити та відновити інфраструктуру ФК "Нива". За останні роки, як такої футбольної інфраструктури у команді не було. Була група людей, які тратили свої гроші на команду. Як правило, коли не здійснювати контроль за коштами, то з'являются люди, які ці кошти не розумно використовують. Попередній президент Степан Рубай потрапив у важку ситуацію саме через вищезгаданий фактор, потративши багато власних коштів, які не були направлені на інфраструктуру. Ми зараз не хочемо цього допускати — хочемо відновити колишню інфраструктуру, а що не зможемо відновити, зробимо з нуля.

    У ФК "Нива" немає своєї бази — і це величезна трагедія для будь-якого футбольного клубу. Ми робимо все, щоб "Нива" повернулася на свою історичну базу у Великих Гаях. Є рішення передати базу в оренду ФК "Нива" терміном на рік. Але є моменти — база в зруйнованому стані. Для того щоб привести її в порядок потрібно більше 1,5 мільйона гривень і ми все ж віднайшли ці кошти. Але ми хочемо бачити і розуміти, що ця база буде служити команді мінімум років 10. А виходить, що через рік нас можуть "попросити" з неї, а це нас не влаштовує. Певні домовленості у нас є і сподіваюся, що після зими ФК "Нива" зможе там жити. Друге проблематичне питання — відсутність власного автобуса. Щоб команда виїжджала на ігри в Одесу чи Херсон нам доводиться орендувати автобус. Ми маємо дуже велике бажання мати свій автобус і я думаю, що до другого кола ФК "Нива" буде мати свій сучасний хороший автобус.

    Автанділ Мдінарадзе стверджує, що запрошення до керма команди Ігоря Яворського — його власна ініціатива.

    — Коли ми з головою ОДА обговорювали питання тренера, то я завжди говорив: якщо ми ставимо конкретні завдання, хочемо щоб "Нива" знову став брендом — командою має керувати місцевий фахівець. Він буде налаштований патріотично до команди і вболівальників, — розповів президент. — У професійних якостях Ігоря Петровича у нас немає жодних сумнівів, адже це фахівець який працював і у Вищій лізі, у Першій. А найголовніше, що він людина дисциплінована, а цієї дисципліни не вистачало Ниві останнім часом. Попри виконання завдання виходу в Першу лігу будемо підтягувати інфраструктуру. Команда має існувати незважаючи на те, хто буде керівником області і чи буде він любити футбол.

    Головний тренер "Ниви" Ігор Яворський має бажання повернути глядачів на тернопільський стадіон.

    — Ще зовсім недавно футбольний клуб "Нива" можна сказати "существовал". Команди, які приїжджали в Тернопіль були одягнені, а нам було соромно дивитися на наших футболістів, — сказав він. — Зараз команда повністю укомплектована формою. Задача у нас стоїть серйозна і футболісти це знають, відчувають. Хочу подякувати міському голові Сергію Надалу, адже нам дозволяють виступати на центральному стадіоні і надіюся дозволять тренуватися за день до гри. Сподіваємося, що згодом глядач повернеться на стадіон і наші матчі будуть збирати аншлаг — це найголовніша подяка за нашу працю, яку ми стараємося робити якомога професійніше.

    Минулого року кілька разів матчі "Ниви" могли не відбутися через протести футболістів. Гравці вимагали погасити борги по зарплаті. Новий капітан клубу Ігор Гребінський, якого призначив сам головний тренер, сподівається що таких ситуацій більше не виникатиме.

    — Я гадаю, що таких нестандартних ситуацій більше не буде, — розповідає футболіст. — Зараз у команді все стабільно — хороший мікроклімат та футболісти. У моєму попередньому клубі Енергетику, умови були набагато гіршими, ніж тут.

    Насамкінець, головний тренер команди Ігор Яворський розповів, що головними конкурентами у боротьбі за Першу лігу він бачить черкаський "Славутич", чернігівську "Десну" та стрийську "Скалу". А президент запевнив, що з нового сезону буде введено серйозний контроль за квитками та входом на стадіон.

    sports.te.ua
    Просмотров: 879 | Добавил: lysiy | Рейтинг: 5.0/1
    Всего комментариев: 1
    1 кузя  
    0
    Не так страшен черт, как его описывают. Поживем увидим.

    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]
    ФК "Кристалл" Херсон © 2024Создать бесплатный сайт с uCoz