Пятница, 29.03.2024, 09:47
Приветствую Вас Гость | RSS

ФК "Кристалл" Херсон
Меню сайта
Следующий матч
lorem
Предыдущий матч
lorem
Турнирная таблица
Команда И О
1"Оболонь-Бровар" Київ1535
2"Черкаський Дніпро" Черкаси1634
3"Кремінь" Кременчук1530
4"Реал Фарма" Овідіополь1629
5ФК"Кристал" Херсон1621
6"Скала" Стрий1519
7"Шахтар-3" Донецьк1613
8"Арсенал-Київщина" Біла Церква1613
9"Енергія НК" Нова Каховка1612
10"Макіїввугілля" Макїівка1510
 8 ЛИСТОПАДА 2014
Форма входа
Календарь
«  Февраль 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Поиск
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 1944
Друзья сайта
  • Управление молодёжи и спорта г. Херсон
  • Кафе "Спорт"
  • Херсонская областная федерация футбола
  • Отель "Фортеця"
  • Спортивні новини Херсонщини
  • Клуб активного відпочинку "Адреналін" (KAVA)
  • ХК "Днепр" Херсон
  • "Кристалл" в Твиттере
  • Український футбол
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Главная » 2014 » Февраль » 3 » Спартак ЖИГУЛІН: «Найголовніше завдання зараз — взяти три очки у матчі проти «Kристала»
    21:10
    Спартак ЖИГУЛІН: «Найголовніше завдання зараз — взяти три очки у матчі проти «Kристала»

    Головний наставник «Макіїввугілля» — про підготовку своєї команди до весняної частини чемпіонату, причини втрачених очок восени та найбільш проблемне амплуа гравця для всіх українських клубів

    Клуби другої ліги вже активно готуються до поновлення внутрішньої першості. Серед них і «Макіїввугілля», яке також вже вийшло із зимових канікул. «УФ» вирішив особисто поспілкуватись із головним тренером команди Спартаком Жигуліним та дізнатись, як команда проводить тренувальний збір, кого наставник більш за все бажає бачити у своєму колективі та про першочергові завдання на весняну частину чемпіонату.

    — Спартаку Володимировичу, розкажіть, як справи у вашої команди? Ви вже розпочали підготовку до весняної частиничемпіонату?

    — Так, ми вже тиждень, як тренуємося. Із 20 січня наша команда розпочала плідну підготовку до другої частини першості. Ми відіграли товариську зустріч із «Авангардом» у критому манежі в Маріуполі. Щодо результату — ми програли той поєдинок 0:3, але першочергово у нас було завдання проглянути нових гравців, потенційних новачків, які приїхали до нас на оглядини. Перший тайм відіграла основа команди, пропустивши єдиний гол під кінець першого тайму — на 43 хвилині. Далі на другий тайм вийшов уже дубль, і ми пропустили ще двічі. Тож у підсумку програли — 0:3. Звичайно, що із цього матчу ми зробили деякі висновки для себе.

    — Скажіть, скільки нині гравців перебувають на перегляді у «Макіїввугіллі»?

    — Було в команді на перегляді троє футболістів. Зараз уже залишився один, від послуг двох інших ми відмовились. Додам ще, що зараз команда працює у робочому режимі, по одному тренуванню на день. Звісно, погода дає про себе знати — сильні морози. Тренуємося в Макіївці. Також плануємо, що одним із періодів підготовки колективу до весняної частини чемпіонату стане збір із третього по восьме лютого на кубок «Олімпіка».

    — Як щодо кадрових втрат? Чи є такі гравці, які залишили вашу команду?

    — Так, команду залишив один футболіст — Володимир Баєнко. Наразі більше змін поки що немає.

    — Наскільки я розумію, ви і надалі плануєте переглядати потенційних новачків?

    — Звичайно, на тому ж кубку «Олімпіка» ми переглянемо, можливо, ще десь трьох футболістів, але, скажу відверто, нам потрібно вибіркове підсилення, позиційне. Нам потрібні одиниці, аби закрити певні позиції. Якщо вирішимо це питання, то тоді все буде гаразд. Надалі у планах зборів — провести бігову роботу в Макіївці, і, можливо, якщо все буде добре, поїдемо на закордонний збір.

    — Повернімось трохи до першої частини чемпіонату. У чому ви особисто бачите головну причину того, що ваша команда фінішувала за підсумками осінньої частини лише на п’ятнадцятому місці?

    — Скажу вам так — це було якесь фатальне невезіння в тих поєдинках, в яких ми мали брати очки. Це були матчі проти наших прямих конкурентів. Десь ми самі, звичайно ж, у цьому винні. В принципі, виграючи перший тайм, другий ми програвали… Не знаю, можливо, я десь… Не можу сказати. Але не забивати у порожні ворота чи, наприклад, «транжирити» такі стовідсоткові моменти в атаці, повторюсь, я не знаю тоді, як можна… Для того, щоб виграти, потрібно забивати голи. Я думаю, що ми винні самі. А так, за моїми підрахунками, якби ми взяли ті очки у матчах, в яких планували, ми би мали до зими «залізно» 33–34 очки. Це стовідсотково. Це всі, напевно, бачать і розуміють, що ми втратили очки, наприклад, із командами Каховки, вдома із Кременчуком, одним словом, були такі матчі… Ми над цим працюємо, особливо беручи до уваги, що потрібно «закривати» позицію нападника у нашій команді. Якщо так можна сказати, я це питання тримаю у себе в голові. Це найбільша проб­лема у нас.

    — У зв’язку з цим, що ви збираєтеся першочергово змінити у команді на другу частину сезону?

    — У першу чергу, я хочу, якщо до нас приєднаються нові футболісти, згуртувати колектив. Тому що без цього не можна, це однозначно. Також важливо, щоби гравці зрозуміли, чого саме я від них хочу, і ці ідеї ми втілили у футбольне життя. Хочу сказати, що ми від нашої гри не відходимо — малюнок залишається тим самим, який подобається глядачам. Повторюсь, головна проб­лема, напевно, не тільки у мене, але й у всій Україні — брак кваліфікованих нападників. Розумієте, дуже хочеться не взяти когось просто так до команди, а саме виховати нападника. Я маю на увазі, виховати людину, яка б прагнула прогресувати і, можливо, навіть згодом у перспективі заграла у вищій лізі. Хочеться ось саме так.

    — Тобто питання кваліфікованого форварда стоїть дуже гостро…

    — Так-так. Ще раз наголошую, що я притримуюсь тієї думки, що потрібно виховати футболіста, а не взяти будь-кого, хто там, наприклад, ображений на тренерів, або комусь не дали шанс… Є бажання саме виростити хорошого, якісного нападника. Можна і місцевого, можна із академії, для того, щоб робити ставку саме на молодого і перспективного нападника.

    — Повертаючись до турнірної таблиці чемпіонату, які зараз стоять першочергові завдання перед командою на весняну частину?

    — Першочергово — дуже хочеться розпочати другу частини першості з перемоги у домашньому поєдинку проти херсонського «Кристала». Це буде дуже важливо надалі, тому що це психологічно і морально налаштує футболістів на подальші перемоги. Скажу, що ще у матчі першої частини чемпіонату ми мали їх обіг­рувати на виїзді у Херсоні, однак тоді нам не пощастило. Тому ми хочемо реабілітуватись перед нашими рідними вболівальниками у першому матчі навесні. Так, ми розуміємо, що це буде дуже важко, але це нині є найголовнішим завданням для нашої команди. Розумієте, зараз, як ми розпочнемо другу частину — так і піде далі. Крім цього, якщо подивитись на календар, у нас буде дуже складною й друга гра весняного періоду — це поєдинок у гостях із свердловським «Шахтарем». Тому ми би хотіли на цей двобій їхати психологічно налаштованими. Пов­торюсь, найголовніше завдання — взяти три очки у першому матчі.

    Володимир БОБИР.  ukrfootball.ua

    Просмотров: 929 | Добавил: lysiy | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 1
    1 кузя  
    0
    Взять и отдать 3 очка Кристаллу.

    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]
    ФК "Кристалл" Херсон © 2024Создать бесплатный сайт с uCoz