24 червня о 14:00 у приміщенні ПФЛ відбудеться жеребкування попереднього етапу Кубку України сезону 2014-2015 року.

У попередньому етапі братимуть участь 14 команд — 2 аматорські команди, 10 команд другої ліги та 4 команди першої ліги. Жеребкування проходитиме за рейтингом команд, відповідно до місць, які команди посіли у турнірних таблицях минулого сезону: 

1. «Гірник-Спорт» Комсомольськ
2. «Сталь» Дніпродзержинськ
3. «Тернопіль» Тернопіль
4. «Гірник» Кривий Ріг
5. «Славутич-Зоря» Білозірря
6. «Кремінь» Кременчук
7. «Оболонь-Бровар» Київ
8. «Кристал» Херсон
9. «Реал-Фарма» Овідіополь
10. «Арсенал-Київщина» Біла Церква
11. «Енергія» Нова Каховка
12. «Скала» Стрий
13. «Чайка» Києво-Святошинський р-н Київської обл.
14. «Єдність» Плиски Чернігівська обл.

Нагадуємо, що внаслідок зменшення кількості учасників чемпіонату України серед команд ПЛ до 14 команд у 1/16 фіналу Кубку України братимуть участь 18 команд-переможців попереднього етапу Кубку та 14 команд ПЛ.

Крім того, команда «Макіїввугілля» Макіївка не братиме участь у розіграшу Кубку України згідно з рішенням ЦР від 23.07.2014 року, у зв’язку з тим, що клуб знаходиться в зоні дії АТО та не має коштів для проведення матчів Кубку за межами Донецької області. Також не братимуть участь у Кубку України команди «Динамо-2» Київ та «Шахтар-3» Донецьк згідно з Регламентом змагань.

Враховуючи наведене, а також загальну кількість учасників попереднього етапу Кубку (1/32 фіналу), що на даний час становить 25 команд та є недостатньою для формування повноцінної сітки з 18 пар, до 1/16 фіналу Кубку напряму виходять команди першої ліги, що посіли перші 11 місць за підсумками минулого сезону: «Олександрія» Олександрія, «Сталь» Алчевськ, «Полтава» Полтава, «Десна» Чернігів, «Зірка» Кіровоград, «Нафтовик-Укрнафта» Охтирка, «Геліос» Харків, «Нива» Тернопіль, «Суми» Суми, «Буковина» Чернівці, «Миколаїв» Миколаїв.